Animacija World Builder


vimeo goldieui World Builder

Fantastična nagrađivana kratka animacija koja prikazuje interefejs budućnosti, kako ga zamišlja kreator ovog filma Bruce Branit. U animaciji možete videti čoveka koji gradi svet oko sebe uz pomoć holografskih  alata. Veoma simpatično i lepo osmišljeno. Ono što je u ovoj animaciji prelepo je priča koja prati prikaz interfejsa budućnosti. Snimanje glumaca je urađen za jedan dan, dok je post produkcija trajala 2 godine.

2 comments

  1. Video je odličan. Iako su svi elementi interfejsa koji su prikazani već i sada u standardnoj upotrebi, opet je uzbudljivo videti to u ovakvom ambijentu.
    Način na koji dodaje prozore umnožavanjem postojećeg prozora, način na koji iz konture formira banderu, način na koji koriguje veličinu saobraćajnog znaka… da postoji hologramski interfejs, siguran sam da bi se koristio na ovakav način.

    Film je vrlo često ispred tehnologije, služi kao osnova za ispitivanje novih koncepata i reakcija potencijalnih korisnika. Najkonkretniji primer je Minority Report, koji je definitivno uticao na evoluciju korisničkog okruženja. Kao odraz onoga što je viđeno u filmu, danas imamo Microsoft Kinetics, čiji principi detekcije pokreta tela će verovatno biti i u jednom sistemu kao što je prikazan u ovom videu.

    S’ obzirom da se bavim grafičkim dizajnom korisničkog okruženja, oduševljen sam ovim blogom i temama koje se pojavljuju.
    Način pisanja na blogu je veoma dobar, rečenice su čiste i smislene, što nije uvek slučaj sa tekstovima na blogovima. Sve pohvale za blog, svakako ću ga bukmarkovati i posećivati s’ vremena na vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.